Gør-det-selv: Sprøjtemaling af møbler

De fleste malede møbler har det med at falme med tiden, og selvom møbler med en smule patina helt sikkert også har sin charme, kan det også blive for meget. Er du nået til det punkt, hvor du synes, at det er tid til, at et par af dine møbler får nyt liv, kan løsningen være at sprøjtemale dem. Sprøjtemaling af møbler kan nemlig give et nyt friskt og skarpt look.

Kun fantasien sætter grænser

Mulighederne er mange, når det kommer til sprøjtemaling, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave af kreative udsmykninger. Du kan være kreativ og forsøge dig med et mønster, eller du kan holde dig til en ensfarvet løsning. Uanset hvad er der mange muligheder, men for at du får et flot resultat hver gang, er der et par ting, du bør huske. Derfor giver vi hos Sannes Malerforretning A/S dig et par tips til, hvordan du får det flotteste resultat med sprøjtemaling af møbler.

Husk forarbejdet

Inden du går i gang med sprøjtemaling af møbler, skal du være opmærksom på forarbejdet. Du skal nemlig huske både rensning, slibning og grunding af dit møbel før, det er klar til en omgang spraymaling. Det kræver altså lidt behandling før, du bare kan springe ud i det.

Grundig afdækning

Sprøjtemaling sviner, og det kan sprøjte ud til alle sider, hvorfor det er ekstremt vigtigt med ordentlig afdækning, så der ikke kommer maling ud over det hele.

Køb nok spraymaling for et dækkende resultat

Ofte vil møblet skulle have sprøjtemaling af flere omgange for at resultatet bliver dækkende, så sørg for at købe nok sprøjtemaling, så du undgår, at man efterfølgende kan se gammel maling eller møblets oprindelige farve.

Ikke alle møbler kan spraymales

Husk på at det ikke er alle møbler, der bør sprøjtemales. Undersøg om det er den bedste løsning for dit møbel.

Desuden er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der ofte er langt fra gør-det-selv sprøjtemaling til det professionelle resultat, det er muligt at opnå, når sprøjtemalingen foregår i et moderne sprøjteanlæg. Vil du have et mere professionel resultat, er du derfor mere end velkommen til at kontakte os hos Sannes Malerforretning A/S.

Brug for hjælp til dit næste projekt? Ring til os!
75 89 79 01